Kireç Taşı Temizleyici Kimyasal
ZETAŞ KAZAN VE KULE KİREÇ TAŞI TEMİZLEYİCİSİ (KİR ÇÖZ)

FAYDALARI :

  • Muruatik asitin yerine kullanılabilir.
  • Oluşmuş olan ağır kireç taşını çözmekte etkilidir.
  • Ekonomiktir.
  • Konsantre, yüksek etkili bir üründür.

VASIFLANDIRILMASI :

kazan_kirec_tasi_temizleyicisi
Kireç Çözücü Hidroklorik-korozyon önleyicileri, inhibitör, indikatör ve kazan koruyucu ürünlerinden oluşan özel bir karışımdır. Korozyon depozitlerini ve minerallerin  oluşturduğu taşlanmayı çözmekte etkili olup metal yüzeyleri oluşabilecek zararlardan korur.

UYGULA ALANLARI :

kazan_kirec_tasi_temizleyicisi
Kireç çözücü her türlü kazanlarda, plastik ve ahşap soğutma kulelerinde, ısı dönüştürücülerinde, su soğutmalı kondensırlarda, buharlaştırıcılarda ve komprasörlerde mineral birikintisini ve korozyon depozitini temizlemekte etkilidir. Kireç çözücü demir çelik, bakır ve galvanize metaller üzerinde kullanılabilir. Bakır ve galvanize metaller üzerinde dikkatli kullanılmalıdır. Alüminum, annodik alüminum üzerinde kullanılmaz.


Kazan Uygulamaları :

  1. Kazanı devre dışı bırakıp, soğumaya alın. Tamamen boşaltın. Kazandaki birikintileri temizleyerek yıkayın. Kazan üzerinde kontrol kapaklarını açın.
  2. Kullanılacak doz her 100 litre kazan suyuna 25 lt Kireç Çözücü olmalıdır.
  3. Kazan soğuk suyla doldururken Kireç çözücü yavaş yavaş suyla tam karışacak şekilde eklenmelidir. Bu karışım ürünün suya homojen karışımını sağlayacaktır. Kazan minimum çalışma seviyesine kadar doldurulur.
  4. Kazan ateşlenerek su sıcaklık seviyesinin 49-600 C çıkması sağlanır. 600 C dereceyi geçmeyin. Kazanda oluşan gazın dışarı çıkması için kapaklar sürekli açık bırakılır.
  5. pH değeri 4 ile 6 saat süre ile 1.5-2.0 arasında korunur. Ph değerini bu değerler arasında korumak için gerekirse extra Kireç Çözücü eklenmelidir.
  6. Temizlik işleminin sonunda kazan tamamiyle boşaltılarak kullanılmış olan ürün konteynırda toplanır. Soda ile nötralize edin. Gerekirse extra Kireç çözücü eklenmelidir.
  7. Kazanın temiz suyla yıkanması suyun pH değeri, musluk suyundaki suyun pH değeriyle aynı oluncaya kadar devam ettirilir.
  8. Gerekli görülürse yukardaki işlem aynen tekrar edilir.

    kazan_kirec_tasi_temizleyicisi

Ürünün Donmamasına Özen Gösterin :

Ürün dondurucu soğuk ortamda tutulursa, üründe çökelme ve incelme görülebilir. Bu durum ürünün performansını etkilemez. Kullanmadan önce oda sıcaklıına kadar ısıtıp karıştırmak yeterlidir

Ürün Güvenlik Bilgileri

  • Tehlşikeli ve Zehirlidir
  • Cild ve Gözlerde Şiddetli Yanmalara Sebep Olabilir
  • Teneffüs Edilmesi Zararlı Olabilir.
  • Yutulursa Zararlı Veya Ölümcül Olabilir.
Hydrochloric Asit içerir. Göze, cilde ve giysilere dokunmamasına dikkat gösterin.Uygulanması sırasında cilde temas ihtimaline karşı koruyucu eldiven (neoprene) takın. Koruyucu giysi kullanın.  Kullanımdan sonra temas eden yerleri suyla yıkayın. Ürünün kullanılan yerin sistem havalandırmasına dikkat gösterin. Kullanılmayan durumlarda ürünü kapalı olarak muhafaza edin. Ürünü teneffüs etmekten kaçının. İhtiyaç gerektiren durumlarda amaca uygun gaz maskesi takın. Yutmayın. Yutmak mide bulantısına, mide ağrısına ve kusmaya sebep olabilir.

İlk Yardım

Deriye Temas Etmişse :
Deriyle temas eden yerlere 15 dakika süre ile bol sabunlu suyla yıkayın. Üründen etkilenen elbiseleri ve ayakkabıları çıkarın. Derhal tıbbi yardım çağırın. Üründen etkilenen elbise ve ayakkabıları kullanmadan önce temiz suyla yıkayın.

Göze Temas Etmişse :
Gözleri derhal bol temiz suyla çalkalayın. Lens kullanılıyorsa bunları çıkardıktan sonra 15 dakika süreyle gözleri suyla çalkalamaya devam edin. Göz kapaklarını kaldırarak gözlerin tamamiyle temizlenmesine dikkat edin. Derhal tıbbi yardım çağırın.

Teneffüs Edilmişse :
Bulunulan bölgeden açık hava çıkarın. Nefes almıyorsa nefes yolunu temizledikten sonra suni teneffüs yapın. Derhal tıbbi yardım çağırın. Kendinden geçmiş ve baygın kimseye ağızdan hiçbir şey vermeyin.

Yutulmuşsa :
3-4 bardak su içirin. Kusturmaya çalışmayın. Kusma olmuşsa tekrar sıvı içirin. Kendinden geçmiş veya titremekte olan şahısa ağızdan hiçbir şey vermeyin. Derhal tıbbi yardım çağırın.

Çocukların Ulaşabileceği Yerlerden Uzak Tutun.